Een paar versleten Lennertson Chieftain Boots terug van de 'dood' brengen.

person Posted By: Robin Carlo list In: The Lennertson Post On:

Hallo allemaal! Robin Carlo hier, brengt jullie weer een video en een schoenpoets verslag.

Ik heb deze Chieftain laarzen afgelopen weekend voor een klant schoongemaakt, geconditioneerd en gepoetst. Ik heb een paar foto's gemaakt en wilde het proces en de gebruikte verzorgingsproducten met jullie delen.

>> Ik heb zelf precies hetzelfde paar, maar ik zorg heel goed voor mijn laarzen (schoenspanners + maandelijkse schoonmaak & conditie routine). Deze persoon doet dat niet. Het lijkt misschien niet veel, en het ziet er minder extreem uit op een foto, maar in het echt, was ik behoorlijk geschokt door de hoeveelheid slijtage, gezien deze slechts 3 tot 4 maanden zijn gedragen.

Hoe dan ook, ik denk dat de crèmes, waxen, en de liefde die ze kregen een significant verschil maakten, wat denk jij?

Hier is een foto van hoe ik ze heb ontvangen:

>> Wat informatie over het leer voor degenen die er niet mee vertrouwd zijn: dit is crust calf - samen met box calf - twee van de meest voorkomende ledersoorten voor geklede schoenen/kleedlaarzen op het Europese vasteland. Terwijl kalfsleer in de looierij wordt geverfd, wordt kalfsleer ongeverfd aan de schoenfabriek geleverd. Daar wordt het door de schoenmakers licht geverfd en leent het zich meer voor verven met de hand, polijsten, enz. De kleur loopt echter minder diep door, wat als een mindere eigenschap zou kunnen worden beschouwd, of zorgt voor een mooie en gemakkelijke patina, afhankelijk van smaak. Wat kwaliteit betreft is er geen twijfel mogelijk: dit leer is van topkwaliteit.

Bij dit paar zie ik dat de kleur doffer is geworden door het vele dragen, vooral in vergelijking met mijn eigen paar. De positieve kant van crust leer is dat het echt de kleur aanneemt die je er met schoencrèmes overheen gooit. Dat geeft veel voldoening bij het poetsen van de schoenen.


Dit is mijn paar:


(Ze zijn al maanden gedragen, ik zie nu dat ze er gloednieuw uitzien. Misschien ben ik een beetje obsessief met het verzorgen van schoenen...)


Ik heb deze persoon zijn veters zien strikken, het lijkt alsof ze hun aartsvijand proberen te wurgen of zoiets. Ik bedoel gewoon gek strak. (Hij klaagt dat alle veters altijd breken bij hem, ik vraag me af waarom...). Merk op dat hij niet alleen kuiltjes in de rand heeft, maar er bijna inkepingen in zitten... Ik heb die ook opnieuw kunnen inkleuren.


Stap 1: ik heb het stof en vuil eraf geborsteld met een (stuggere) paardenharen borstel.

Stap 2: ik ben er flink met zadelzeep tegenaan gegaan;


Stap 3: Nadat ik ze had laten drogen, bracht ik een eerste laag schoencrème aan, met de middenbruine kleur uit de 1909-lijn van Collonil;


(>> Dit is een gelatineachtige maar dunnere crème, niet zo wasachtig of dik als een Saphir. En ook niet de hoeveelheid pigment. Het werkt geweldig op crust leer, en werkt dubbel als een conditioner).


Het krijgt kleur, maar mist alle glans voordat het is opgepoetst, dus:

Stap 4: Nadat ik de crème had laten intrekken, heb ik hem gepolijst met deze (zeer zachte) geitenharen borstel;

Stap 5: omdat dit paar dringend meer kleurdiepte nodig heeft, ga ik naar de oude en vertrouwde Saphir, hun cognac kleur brengt echt de oranje tinten in de bruine kleur naar voren;


Foto bevat ook:

Stap 6: Op de neus breng ik een derde laag donkerbruine crème aan om het oorspronkelijke polijstwerk van de laars na te bootsen.
Stap 7: Ik breng wat conditioner aan op de welt en de zoolkanten.
Stap 8: Ik polijst alles met een handschoen.Stap 9: Ik doe wat doorzichtige schoenwas op de tenen en poets ze, voor een beetje meer glans (is op de foto misschien niet echt te zien);


Het eindresultaat:Schoenen poetsen = therapie. (Of ligt dat aan mij?)
Vind je deze laarzen mooi? Bekijk ze eens:

The Chieftain


Vind het juiste schoenverzorgingsproduct in onze winkel:

Shoe Care Products

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password